Pasta mia! Cucina Siciliana! Ezer ízű Szicília…

Mediterrán olíva, borkóstolóval összekötött főzőkurzus és vacsora program

Nem véletlen, hogy Szicília gasztronómiája annyira izgalmas. A sziget konyhaművészetén a görögöktől kezdve a rómaiak, arabok, franciák, spanyolok és észak-afrikaiak mind-mind nyomot hagytak.

Csak példaképpen: a görögökre vezethető vissza az olíva, a méz használata, a rómaiak terjesztették el a tésztaféléket, az araboknak köszönhető a sokféle fűszer vagy az édességekben oly népszerű mandula, pisztácia használata, és a spanyolok közvetítésével az aztékoktól érkezett a csokoládé…
Légy szemtanúja annak, hogyan találkozik AZ ÍZ az egészséges alapanyagokkal és elkészítési módszerekkel, majd lesd el, hogyan tudod a hétköznapokban Te is elkészíteni a fogásokat! Az EASE Therapy Szicíliai Esten most megtanulhatod ezeket a fortélyokat!
Kurzusunk elsősorban azért jött létre, hogy egy szakmai stáb segítségével kiegészülve segíthessen azoknak, akik változtatni akarnak addigi megszokott, egészségtelen életmódjukon. Kiscsoportos főzőklubjainkba Téged is várunk szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt. Azon kívül, hogy minden egészségesen, tartósítószer, színezék, cukormentesen  kerül elkészítésre, az egy estés kurzus különlegességei:

caponata siciliana – padlizsános ragú
csicseri borsó leves
saját készítésű házi sajttal töltött ravioli
pesto siciliano
brontei pisztáciás cannoli – modicai fekete csokoládval
Felszolgált szicíliai tájjellegű bio borok
grillo
frappato
curva Minore
nero d”avola
Menünk elkészítse során a világhírű, Michelin csillagos éttermeknek beszállító pianogrillo bio oliva olajokat használjuk, kóstoljuk.

Kedvet kaptál? Jelentkezz szicíliai kurzusunkra!

Kurzusaink várnak nagy szeretettel!
A legközelebbi időpontokról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n.

Belépő: 23000 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket

2 belépő vásárlása esetén 13.490 Ft/fő
További információt kérek

RECEPTAJÁNLÓ

Pesto siciliano

Hozzávalók
1 marék pucolt mandula 
100 gr cacciocavallo sajt reszelve (lehet grana padana, parmezán vagy pecorino sajt is)
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott koktél paradicsom
1-2dl jó minőségű olívaolaj és ízlés szerint 

Elkészítés

  1. A mandulát és a megpucolt fokhagymát robotgépbe tesszük és leturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett bazsalikom leveleket, a pucolt koktélparadicsomokat és a sajtot is. 
  3. Fokozatosan csurgassuk bele az olívaolajat is.