приятного аппетита – Orosz főzőkurzus, autentikus vodka és hangzatos tósztok kíséretében…

A világszerte híres orosz gasztronómia immáron az EASE Therapy keretein belül a Te konyhádban is mindennapi vendég lehet. Méltán, mert az orosz ételek egészséges alapanyagokra épülnek, egyesítve a szláv, európai és közép-ázsiai kulináris hagyományok legjavát.

Az orosz nemzeti konyha sokféleképpen használja a hatalmas földek, gazdag erdők, bőséges tavak és folyók kínálatát. Az elterjedt alapanyagok között széles körben megtalálhatóak a jótékony hatású és tápláló gyökér zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, halak, gombák és bogyós gyümölcsök.

A nálunk leginkább savanyúságként ismert és elkészített cékla több hagyományos orosz étel fontos alapeleme, melyből kis kreativitással ízletes és egészséges levesek, saláták, köretek és desszertek készülnek. A hal fontos szerephez jut az előételeknél (vagy zakuszkáknál), de készülhet belőle saláta, főétel vagy gazdag egy-tál leves is egyaránt. A gabonafélékből tápláló reggeli, fekete kenyér, kvász vagy pirog készül.

Légy szemtanúja annak, hogyan találkozik AZ ÍZ az egészséges alapanyagokkal és elkészítési módszerekkel, majd lesd el, hogyan tudod a hétköznapokban Te is elkészíteni a fogásokat! Az EASE Therapy orosz főzőkurzuson most megtanulhatod ezeket a fortélyokat!

Kurzusunk elsősorban azért jött létre, hogy egy szakmai stáb segítségével kiegészülve segíthessen azoknak, akik változtatni akarnak addigi megszokott, egészségtelen életmódjukon. Kiscsoportos főzőklubjainkba Téged is várunk szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt.

Bécsi csokitorta

Végül, de nem utolsó sorban egy kis ízelítő az EASE Therapy orosz kurzusának repertoárjából:

heringes fekete kenyér kóstoló
káposztás Pirozhki
egészséges vaj és majonéz
orosz céklás borscs leves
klasszikus nyers fokhagymás cékla saláta/Orosz húspogácsa
hering saláta cékla bundában
az eredeti Szirok

Kedvet kaptál? Jelentkezz orosz kurzusunkra!

Kurzusaink várnak nagy szeretettel!
A legközelebbi időpontokról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n.

Belépő: 19000 Ft

Megveszem akciósan
További információt kérek

Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket

2 fő regisztrációja esetén a kurzus ára 10.990 Ft/fő
További információt kérek

RECEPTAJÁNLÓ

IMG_1033

Orosz tejfölös borscs leves (Борщ со сметаной)

Hozzávalók

2.5 l víz
2-3 db cékla
1 db nagy répa
2 db hagyma
2 ek paradicsom paszta
4 ek napraforgó olaj
1 citrom leve
200 g káposzta
4 db burgonya 

5 db babérlevél
petrezselyem a díszítéshez
2 dl tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A hagymát kockázzuk és feltesszük az olajban pirulni. 
  2. Amíg a hagyma üvegesre sül, megpucoljuk és lereszeljük a répát és a céklát. A krumplit pucoljuk és feldaraboljuk. 
  3. Az üveges hagymához adjuk a reszelt répát és a krumplit. Egy másik edényben 2 ek olajban feltesszük a céklát is pirulni. Meglocsoljuk ½ citrom lével. 
  4. Mikor a zöldségek elérték a majdnem kész állapotot, egyesítjük őket és felöntjük 2.5 L vízzel. 
  5. Fűszerezzük a sóval, babérlevéllel és borssal, paradicsom pasztával, további 10 percig főzzük. 
  6. 200 g káposztát felaprítunk és hozzáadjuk a leveshez. 10 perc elteltével levesszük a tűzről.
  7. A levest forrón, tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.