A japán gasztronómiát inkább konyhaművészetként említjük, mint általános gasztronómiaként

De milyen is a japán konyha, és miként néznek ki az ételek? Valóban fontos ez a kérdés, hiszen a japán gondolkodásmódban egyáltalán nem mindegy, hogy milyennek látják az ételeiket. Ők tájképként tekintenek az ételeikre, amit a tányérra festenek. Minden részlet a legnagyobb pontossággal kerül oda. A harmónia, a nyugodtság és precízség köszön vissza főzésük és tálalásuk során.

A japán alap főzőkurzusunk azért is került fel az EASE Therapy palettájára, hogy megmutassuk, hogy nem csak nagyon finom, hanem nagyon egészséges is, ahogy a japánok étkeznek és hogy nem nagy ördöngösség otthon is elkészíteni ezeket az ételeket. Hogy tényleg kedvet csináljunk az otthoni megvalósításhoz, a kurzuson használt alapanyagok könnyen beszerezhetőek, a receptek pofon egyszerűek.

EASE Therapy Japán Kurzus

Az EASE Therapy elsősorban azért jött létre, hogy egy szakmai stáb segítségével kiegészülve segíthessen azoknak, akik változtatni akarnak addigi megszokott, egészségtelen életmódjukon. Kiscsoportos főzőklubjainkba Téged is várunk szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt. Azon kívül, hogy minden egészségesen, tartósítószer, színezés, cukormentesen kerül elkészítésre, a 3,5 órás kurzus különlegessége:
· megtanuljuk hogyan készül a gyoza, a japánok töltött tésztája
· megismerkedünk egy autentikus japán alap levessel, a misoval, amihez a tésztát is közösen készítjük el
· curryt főzünk japán módra csirkefalatokkal és pálcikával elfogyasztjuk, IGEN!
· tanulunk asztali etikettet és pálca etikettet japán módra
· desszertnek pedig riszliszt alapú édességet készítünk a kesernyés, ám nagyon friss és üdítő zöldtea porral
· a kurzus végén pedig a helyben elkészített ételeket is elfogyasztjuk
Az EASE Therapy Japán Főzőkurzusát az egészséges ételek barátain kívül ajánljuk annak, akik a japán konyha ételeibe, élményeibe keresnek betekintést.

Végül, de nem utolsó sorban egy kis ízelítő az EASE Therapy japán kurzusának repertoárjából:

Gyoza
Miso leves udon tésztával
Japán curry karaage
Mochi matcha porral

Kedvet kaptál? Jelentkezz japán kurzusunkra!

Kurzusaink várnak nagy szeretettel!
A legközelebbi időpontokról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n.

Belépő: 23.000 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket!

párosan szép 24.180 Ft/2 fő áron első alkalommal
További információt kérek

RECEPTAJÁNLÓ

Misoleves
(Szójabab pasta alapú leves)

Leves hozzávalói

200 g tofu
8 szál újhagyma
10 ek világos miso pasta
5 ek szárított wakame
2 liter víz

Udon tészta

20 dkg liszt
5 dkg meleg víz
2,5 dkg olaj
1 tk só

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a szárított wakamét.
  2. A tofut kockázzuk fel 1,5 cm-es kockákra. Pár perc alatt bepuhul a wakame. Mehet bele a miso pasta és a tofu. Főzzük még 2 percig, majd levesszük a tűzről (forrnia nem szabad). Leveses tálkákba porciózzuk, megszórjuk újhagymával.

Tészta elkészítés

  1. Mérjük a lisztet az asztalra, a közepén legyen egy nagy kráter, amibe öntjük a folyékony hozzávalókat.
  2. Villa segítségével elkezdjük belekeverni a vizet a lisztbe, amikor már darabos a tésztánk kézzel gyúrjuk.
  3. Pihentetjük 15 percig becsomagolva.
  4. Kinyújtjuk sodrófa segítségével, felhajtjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  5. Sós, bugyogó vízben főzzük 3-4 percig, majd leszűrjük.