Gondoltál már arra, hogy otthon, egészséges alapanyagokból készítsd el saját kézműves reggelidet?

Ha még csak kacérkodsz a gondolattal, akkor segítünk elindulni az úton, hogy konyhádat némi kitartás és egy kis kreativitás után elárassza a frissen sült kenyered illata.

A kézműves ételek és italok mellett az otthoni kenyérsütés is kezd újra divatba jönni. Nem csak azért, mert jó móka és nosztalgiaidézés, hanem mert – kihagyva a felesleges és egészségtelen adalékanyagokat –  te állíthatod össze az alapanyagokat és összetevőket  a saját ízlésedhez mérve.

Dagasztás és kovászkészítés ide, vagy oda, a kenyérsütés maga nem feltétlenül időigényes folyamat.  Valójában az előbb említett két dolog az, ami munkával jár – a bekevert tészta ezután magától megkel, a sütő pedig elvégzi helyettünk a további folyamatok oroszlánrészét.

mandulaliszt

Hogyan fogjunk hozzá?

A tudnivalók első pontja ugyanannyira fontos, mint a jó kenyered alapja – ez pedig a liszt.

Manapság rengeteg liszt közül válogathatunk különböző jelölésekkel, de semmiképp sem hagyományost válasszunk alapul.  A búzalisztek közül a BL-80-as jelölésű fehér kenyérlisztet, vagy a BL-112-t, vagyis félfehér kenyérlisztet érdemes megvásárolni.   Sok hipermarketben található már kifejezett kenyérlisztre nevezett termék, de az egészséges táplálkozás hívei válogathatnak kimagasló tápértékű vagy épp gluténmentes fajták között is.

Az egyszerű kenyérhez nem is kell több, mint liszt, só, víz és élesztő. Esetleg a kovász, amit saját magad is el tudsz készíteni egy kis odafigyeléssel.  Bár a legtöbb biobolt polcain megtalálható az előre elkészített kovászpor, saját kovászt is készíthetünk, akár élesztőmentesen.  A kenyér könnyebb állagú, jellegzetes ízű és illatú lesz, sőt, sokkal tovább megőrzi frissességét.

Hogy legyen mit kenyérre kenni…

Ha már kicsit belejöttél, engedd szabadon a fantáziádat és kísérletezz az összetevőkkel, ízesítsd tésztádat fűszerekkel, magvakkal, és hogy még finomabb legyen a végeredmény, készíts hozzá házi vajat is.  Ehhez csupán jó minőségű házi tejszínre, egy kis türelemre, és habverőre van szükséged.

Ha nem mered egyedül…

Gyere el kiscsoportos főzőklubunkba és nyerj betekintést az egészséges alapanyagokból készült házi kenyér, házi kovász és házi vaj elkészítéseinek fortélyaiba. Segítünk abban, hogy egészséged érdekében minden nap ízletes és káros anyagoktól mentes ételeket tudj elkészíteni!

Az EASE Therapy elsősorban azért jött létre, hogy segíthessen azoknak, akik változtatni akarnak addigi megszokott, egészségtelen életmódjukon. Kiscsoportos főzőklubjaikba Téged is várunk szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt.

A z EASE Therapy kézművesklubját az egészséges ételek barátain kívül ajánljuk cukorbetegeknek, életmódváltóknak is!

És végül, de nem utolsó sorban egy kis ízelítő – az EASE Therapy házi: sajt, kenyér, kovász, vaj, joghurt menüjéből:

Házi natur vaj
Házi joghurt
Házi sajt
Ropogós házi Olivás Bagett
Rozs cipó
Hagymás buci
Kovász

A Te kezedben van a döntés: egészséged érdekében változtass étkezési szokásaidon, készíts minden nap ízletes, káros anyagoktól mentes ételeket az EASE Therapy Főzőklubok segítségével!

Megveszem akciósan

 


Klubjaink várnak nagy szeretettel!
Legközelebbi időpontjainkról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n

Belépő: 16.000 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe elsőklubozó kedvezményünket

1-et fizetsz, 2 jöhet
További információt kérek

RECEPTAJÁNLÓ

Ropogós házi Bagett

Hozzávalók:

30 g élesztő
300 g víz
150 g zabliszt
350 g rozsliszt
1 ek fruktóz
2 kk só

Elkészítés:

  1. Az élesztőt 37 fokos vízben elegyítsük, a cukor hozzáadásával.
  2. Adjuk hozzá a liszteket és a sót, úgy, hogy a só az élesztővel közvetlenül ne érintkezzen.
  3. Dagasszuk a tésztát, amíg el nem válik a kezünktől.
  4. Formázzuk tetszés szerint, vagdaljuk be, hagyjuk megkelni, míg duplájára nem nő.