Minden, amit a Macaron-ról tudni kell

Mi is az a Macaron?

A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék (esetünkben például 70%-os csokoládé, mák vagy pisztácia) felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.

Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.
A 3,5 órás sütő kurzus keretében elkészítjük a legdivatosabb édességek mini-királyát a francia Macaront, alternatív liszttel, mesterséges színezékek nélkül, ráadásként a kurzus végén mindenki hazaviheti csodás Macaron kollekcióját!

Az EASE Therapy Macaron Kurzusát azoknak szánjuk, akik azt sem tudják mi fán terem a fakanál, vagy épp mesterfokon főznek, de most brillírozni szeretnének valami újdonsággal  barátaik, családjuk és persze saját maguk előtt is, szeretnének finom, de egészséges édességeket fogyasztani, de várjuk azokat is, akik az édesszájú lisztérzékenyek széles táborába tartoznak!

Kedvet kaptál? Jelentkezz a macaron kurzusra!

Kurzusaink várnak nagy szeretettel!
Legközelebbi időpontjainkról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n.

Belépő: 23.000 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket

párosan szép 24.180 Ft/2 fő áron első alkalommal
További információt kérek

RECEPTAJÁNLÓ

Csokis Macaron

Hozzávalók 40 db csokis Macaronhoz:
Tészta:
250 g cukor
140 g hámozott mandula
20 g kukoricakeményítő
15 g kakaópor
110 g tojásfehérje (1 nappal korábban szétválasztott)
Ganache:
120 g 70%-os fekete csokoládé
110 g 30%-os tejszín
25 g vaj

Elkészítés:

Tészta:

  1. Daráló segítségével készítsünk csomómentes porcukrot, majd szitáljuk át egy edénybe.
  2. 2-3 kanál porcukorral daráljuk le a mandulát. Ne daráljuk túl soká, mert marcipán lesz belőle, de ne maradjon darabos.
  3. Keverjük össze az összes száraz hozzávalót.
  4. A másnapos fehérjéből verjünk kemény habot habverő segítségével.
  5. Forgassuk össze a habot a fehérjével, de ne törjük össze.
  6. Tegyük a masszát egy kinyomó zacskóba, és zsírpapírra nyomjunk ki belőle 40-40 db korongot. A zsírpapírt 2 tepsibe tegyük, ettől lesz szép talpa a korongoknak. Pihentessük a korongokat, míg a tetejük már nem ragad (kb. 30 perc).
  7. Süssük 150 fokos sütő alsó emeletén 12-15 percet.
  8. Takarjuk re egy réteg zsírpapírral és hagyjuk kihűlni.

 Ganache:

  1. Olvasszuk meg a csokoládét a tejszínnel alacsony hőfokon.
  2. Keverjük bele a vajat.
  3. Tegyük félre nyomózacskóban, hagyjuk dermedni, hogy ne legyen folyós.
  4. Nyomjunk a megdermedt krémből minden második korongra és tapasszuk őket össze.