Minden, amit a Macaron-ról tudni kell

Légy szemtanúja annak, hogyan találkozik AZ ÍZ az egészséges alapanyagokkal és elkészítési módszerekkel, majd lesd el, hogyan tudod a hétköznapokban Te is elkészíteni a fogásokat! Az EASE Therapy Macaron klub Rád vár, ha bűntudat nélkül szeretnél mennyei desszerteket fogyasztani!

Az EASE Therapy Macaron Klubját azoknak szánjuk, akik azt sem tudják mi fán terem a fakanál, de brillírozni szeretnének barátaik, családjuk és persze saját maguk előtt is, szeretnének finom, de egészséges édességeket fogyasztani, de várjuk azokat is, akik az édesszájú lisztérzékenyek széles táborába tartoznak!

Egész estés sütő klubunk keretében elkészítjük a legdivatosabb édességek mini-királyát a francia Macaront, alternatív liszttel, mesterséges színezékek nélkül, ráadásként a kurzus végén mindenki hazaviheti csodás Macaron kollekcióját!

színes macaronokMi is az a Macaron?

A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék (esetünkben például 70%-os csokoládé, mák vagy pisztácia) felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.

Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.

Úgy érzed, a Te kedvenceid között is helye van? Jelentkezz a klubba! Töltsd ki kapcsolat formunkat a kívánt dátum megjelölésével, és felvesszük veled a kapcsolatot!

 

Klubjaink várnak nagy szeretettel!
Legközelebbi időpontjainkról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n vagy hívd a 70/42-42-299-es számot!

Belépő: 15.000 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe elsőklubozó kedvezményünket

1-et fizetsz, 2 jöhet
További információt kérek

RECEPTAJÁNLÓ

Chocolate-Macarons-Recipe

Csokis Macaron

Hozzávalók 40 db csokis Macaronhoz:

Tészta:
250 g cukor
140 g hámozott mandula
20 g kukoricakeményítő
15 g kakaópor
110 g tojásfehérje (1 nappal korábban szétválasztott)

Ganache:
120 g 70%-os fekete csokoládé
110 g 30%-os tejszín
25 g vaj

 

Elkészítés:

Tészta:

  1. Daráló segítségével készítsünk csomómentes porcukrot, majd szitáljuk át egy edénybe.
  2. 2-3 kanál porcukorral daráljuk le a mandulát. Ne daráljuk túl soká, mert marcipán lesz belőle, de ne maradjon darabos.
  3. Keverjük össze az összes száraz hozzávalót.
  4. A másnapos fehérjéből verjünk kemény habot habverő segítségével.
  5. Forgassuk össze a habot a fehérjével, de ne törjük össze.
  6. Tegyük a masszát egy kinyomó zacskóba, és zsírpapírra nyomjunk ki belőle 40-40 db korongot. A zsírpapírt 2 tepsibe tegyük, ettől lesz szép talpa a korongoknak. Pihentessük a korongokat, míg a tetejük már nem ragad (kb. 30 perc).
  7. Süssük 150 fokos sütő alsó emeletén 12-15 percet.
  8. Takarjuk re egy réteg zsírpapírral és hagyjuk kihűlni.

 Ganache:

  1. Olvasszuk meg a csokoládét a tejszínnel alacsony hőfokon.
  2. Keverjük bele a vajat.
  3. Tegyük félre nyomózacskóban, hagyjuk dermedni, hogy ne legyen folyós.
  4. Nyomjunk a megdermedt krémből minden második korongra és tapasszuk őket össze.