Változtasd boulangerie-vé a konyhád!

Ha Párizsba utazunk az első dolgunk mindig egy pékség felkeresése, hogy megkostóljuk az ínycsiklandozó vajas francia péksüteményeket. A frissen sült péksütemény illata mindig egy otthonos érzéssel párosul. Ahogy a roppanós vajas tészta gőze bekúszik az orrunkba és ott keveredik a forró fahéjjal, almával.
A tökéletes leveles tészta vajjal készül, sok vajjal, emiatt ez határozza meg az ízét és illatát is. Titka az alaptészta, ami egy kelt tészta, ebbe csomagolunk be vajat, sok vajat és ezt hajtogatjuk, pihentetjük, hajtogatjuk, pihentetjünk. Ebbe a tésztába bármit tehetünk. Lehet édes és sós is, gyümölcsös, zöldséges, húsos vagy halas. Itt már csak a saját fantáziánk szabhat határt.

 

színes macaronok

Miért is áljunk neki otthon?

Hosszadalmasnak és unalmasnak tűnhet otthon leveles tésztát hajtogatni, de ez a tészta nem csak ennyi. Sokkal különlegesebb ennél, benne van a várakozás öröme és a kíváncsiság is, mint egy karácsonyi ajándék.
Az otthon elkészült vajas tészta nem összehasonlítható a vásárolt tésztával! És a családunk/barátaink mosolya is megfizethetetlen élményt nyújt. Na ez már elegendő indok arra hogy rászánjuk az időnk a hajtogatásra:)

De mit is készítünk röpke 3 óra latt?

Ezen a kurzuson megtanulhatod a leveles tészta elkészítését, ebből a tésztából pedig készítünk a croissanton kívűl csokis párnát, vaníliás-mazsolás csigát, fahéjas pálmalevelet és almás táskát.

Croissant

pain au chocolat

pain au raisins

palmier

chaussons aux pommes

Úgy érzed, a Te kedvenceid között is helye van? Jelentkezz a klubba! Töltsd ki kapcsolat formunkat a kívánt dátum megjelölésével, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Klubjaink várnak nagy szeretettel!
Legközelebbi időpontjainkról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n vagy hívd a 70/299-6-299-es számot!

Belépő: 15.000 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe elsőklubozó kedvezményünket

1-et fizetsz, 2 jöhet
További információt kérek