Változtasd boulangerie-vé a konyhád!

Ha Párizsba utazunk első dolgunk egy pékség felkeresése, hogy megkóstoljuk az ínycsiklandozó vajas francia péksüteményeket. A frissen sült péksütemény illata mindig otthonos érzéssel párosul, ahogy a roppanós vajas tészta gőze keveredik a forró fahéjjal, almával.
A tökéletes leveles tészta vajjal készül, sok vajjal, emiatt ez határozza meg az ízét és illatát is. Titka az alaptészta, ami egy kelt tészta, ebbe csomagolunk be a vajat, sok vajat és ezt hajtogatjuk, pihentetjük, hajtogatjuk, pihentetjük. A tésztába bármit tehetünk. Lehet édes és sós is, gyümölcsös, zöldséges, húsos vagy halas. Csak a saját fantáziánk szabhat határt.
Miért is álljunk neki otthon?
Hosszadalmasnak és unalmasnak tűnhet otthon leveles tésztát hajtogatni, de ez a tészta nem csak ennyi. Sokkal különlegesebb ennél, benne van a várakozás öröme és a kíváncsiság is, mint egy karácsonyi ajándéknál.
Az otthon elkészült vajas tészta nem összehasonlítható a vásárolt tésztával!  A családunk, barátaink mosolya is megfizethetetlen élményt nyújt. Na, ez már elegendő indok arra, hogy rászánjuk az időnk a hajtogatásra.

Végül, de nem utolsó sorban egy kis ízelítő az EASE Therapy croissant kurzusának repertoárjából:

croissant
pain au chocolat
pain au raisins
palmier
chaussons aux pommes

Ezen a kurzuson megtanulhatod a leveles tészta elkészítését, ebből a tésztából pedig készítünk a croissant-on kívül csokis párnát, vaníliás-mazsolás csigát, fahéjas pálmalevelet és almás táskát.

Kedvet kaptál? Jelentkezz croissant kurzusunkra!

Kurzusaink várnak nagy szeretettel!
A legközelebbi időpontokról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n.

Belépő: 23.000 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket

párosan szép 24.180 Ft/2 fő áron első alkalommal
További információt kérek

RECEPTAJÁNLÓ

Csokis párnácska 

(Pain au chocolat)

Hozzávalók

1 leveles tészta
1 tojás
1 tábla csoki

Elkészítés

  1. Kinyújtjuk a tésztát 20×60 cm-es lappá. Vágjuk 5 db hosszanti csíkot bele, és ezt felezzük meg keresztbe.
  2. Az egyik végébe és a másik végébe is törjünk csokoládét.
  3. Mindkét irányból kezdjük el feltekerni, amikor összeér fordítsuk meg és úgy helyezzük tepsibe.
  4. Kelesszük 10-20 percig. Lekenjünk felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőbe 220 fokon sütjük 12-15 percig gőzös sütőbe. (egy kis edényben víz van a sütő aljában és a párnácskákat is megspricceljük vízzel)